Lace

Innehåll: 70% Alpacka, 30% Silke
Garngrupp:A (23 – 26 masker)
Vikt/längd: 100 gram = ca. 800 meter
Rekommenderade stickor: 3 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 28m x 34v
Tvättråd: Handtvätt, max 30°C / Dra till rätta mått och torkas plant
DROPS Lace innehåller en exklusiv blandning av 70% babyalpaca och 30% mullbär silke, spunnet till ett 2-trådigt garn med löplängd på 800 meter per 100 gr nystan. Ett nystan skall räcka till att utföra ett större projekt i konststick.

Garnfibrerna är obehandlade, vilket innebär att de enbart har tvättats, och inte utsatts för någon kemisk behandling innan infärgning. Detta lyfter bäst fram garnets naturliga egenskaper och ger bättre form och textur.

DROPS Lace är ett lacegarn när det är som bäst: fantastisk fint och utroligt mjukt. DROPS Lace-projekt i denna kvalitet får ett luftigt utseende och en himmelsk känsla. Gör enkla sjalar, axelvärmare och halsdukar med avancerade och vackra hålmönsternderar de flesta mönster med hål tjockare stickor eller virknål, så hålmönstret blir synligt. Beroende av vilket resultat du önskar kan tjockleken på stickorna variera.

DROPS Lace har multifärger, detta innebär att ullen är producerad genom att karda färgerna tillsammans innan garnet är spunnet, vilket ger en fin mixeffekt.

Produceras i Peru

136 kr / 100 g härva, 68 kr / 50g nystan.