Fabel

Innehåll: 75% Ull, 25% Polyamid
Garngrupp: A (23 – 26 masker)
Vikt/längd: 50 gram = ca. 205 meter
Rekommenderade stickor: 2,5 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 26m x 34v
Tvättråd: Fintvätt eller Ulltvätt 40°C / Använd aldrig sköljmedel / Torkas plant
Slitstarkt som bara ett sockgarn kan vara! I motsats till vanligt sockgarn, där grövre ull används, är Fabel spunnet i en finare ullkvalitet. Detta gör att Fabel kan användas till mer än bara strumpor – använd den till baby och barnplagg.

Fabel är ett 4-trådigt garn som är superwash behandlad vilket gör att plagg stickade i Fabel kan tvättas i maskin och är lätta att sköta.

DROPS Fabel finns i fler olika varianter som ger plaggen olikt utseende. Print har olika färger som upprepas regelbundet i slumpmässiga längder, det samma gäller Long Print, fast där upprepas färgerna i längre längder. Spray Print ger garnet en tweedeffekt. Mouline består av två trådar i olika färger som är spunnet samman.

Printfärgerna i denna garnkvalitet är färgat med en teknik som kallas ”fancy dyeing”, som skiljer sig från andra tekniker genom att varje färgparti har små variationer i både mönster och färgnyans. Detta är inget fel, utan en del av garnets egenskap.

Bilderna på färgkartan visar garnets melering när det stickas över ett mindre antal maskor, som t.ex. strumpor. På större modeller kommer meleringarna att se annorlunda ut.

Produceras i EU.

DROPS FABEL UNI COLOUR – kr. 28.00,- per 50 gr. nystan
DROPS FABEL PRINT – kr. 31.00,- per 50 gr. nystan
DROPS FABEL LONG PRINT – kr. 34,- per 50 gr. nystan